Krumpliágyon sült sajtos csirkemell: szaftos, pikáns, és könnyű elkészíteni
A krumpliágyon sült csirkemell olyan kiadós, hogy az egész család többször repetázhat belőle.

Krumpliágyon sült sajtos csirkemell: szaftos, pikáns, és könnyű elkészíteni
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirke, krumpli, tejszín és sajt egy tepsiben: ebből csak jó dolog sülhet ki! A rakott húsok egyre népszerűbbek, hisz praktikusak, jól variálhatóak és ízletesek. A könnyen összedobható egytálételhez savanyúság is jár. Ha marad belőle, hidegen is kínálhatod.

Krumpliágyon sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 15 kg sajt
  • 10 dkg borsó
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd félkeményre sós vízben körülbelül 15 perc alatt. Vigyázz, ne essen szét! Amikor kihűl, pucold meg, karikázd fel. A csirkemellfiléket mosd meg, csepegtesd le, vágd vékony szeletekre vagy kis darabokra. Kevés olajon pirítsd oldalanként két-két percig. Szedd ki, majd a megpucolt gombát is süsd pár percig. Egy tálban keverd össze a tejszínt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, majd dobj hozzá sót és borsot.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a krumplit. Arra kerül a csirke, majd locsold meg a tejszínes keverékkel. Szórd rá a borsót, a gombát, végül oszd el rajta a reszelt sajtot. Fóliával letakarva süsd 170 fokon körülbelül háromnegyed órán át. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük