Krumpliágyon sült sajtos csirkemell: szaftos, pikáns, és könnyű elkészíteni
A krumpliágyon sült csirkemell olyan kiadós, hogy az egész család többször repetázhat belőle.

Krumpliágyon sült sajtos csirkemell: szaftos, pikáns, és könnyű elkészíteni
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirke, krumpli, tejszín és sajt egy tepsiben: ebből csak jó dolog sülhet ki! A rakott húsok egyre népszerűbbek, hisz praktikusak, jól variálhatóak és ízletesek. A könnyen összedobható egytálételhez savanyúság is jár. Ha marad belőle, hidegen is kínálhatod.

Krumpliágyon sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 15 kg sajt
  • 10 dkg borsó
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd félkeményre sós vízben körülbelül 15 perc alatt. Vigyázz, ne essen szét! Amikor kihűl, pucold meg, karikázd fel. A csirkemellfiléket mosd meg, csepegtesd le, vágd vékony szeletekre vagy kis darabokra. Kevés olajon pirítsd oldalanként két-két percig. Szedd ki, majd a megpucolt gombát is süsd pár percig. Egy tálban keverd össze a tejszínt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, majd dobj hozzá sót és borsot.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a krumplit. Arra kerül a csirke, majd locsold meg a tejszínes keverékkel. Szórd rá a borsót, a gombát, végül oszd el rajta a reszelt sajtot. Fóliával letakarva süsd 170 fokon körülbelül háromnegyed órán át. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük