Így készíts otthon krokettet

Sokkal jobb, mint a mirelit

A ropogós köretet kínálhatod szaftos húsok mellé, de mártogatóssal nasinak is kiváló.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha eddig még nem csináltál krokettet, el sem hiszed, milyen egyszerű. Érdemes több adagot készíteni, és formázás után valamennyit lefagyasztani belőle, hogy legközelebb már csak sütni kelljen.

Krokett

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Panírozáshoz

  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, nyomd bele a fokhagymát, és sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval.

Formálj a masszából tetszés szerint 4-6 centi hosszú, 2 centi vastag rudacskákat. Forgasd a kis hengereket először a felvert tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába. Forró olajban süsd aranybarnára körülbelül öt perc alatt, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

15893283 8c7de2a1ec61f3b61126a1945592892b wm
Ezt is szeretjük