Így készíts otthon krokettet
A ropogós köretet kínálhatod szaftos húsok mellé, de mártogatóssal nasinak is kiváló.
Ha eddig még nem csináltál krokettet, el sem hiszed, milyen egyszerű. Érdemes több adagot készíteni, és formázás után valamennyit lefagyasztani belőle, hogy legközelebb már csak sütni kelljen.
Krokett
Hozzávalók 24 darabhoz
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Panírozáshoz
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, nyomd bele a fokhagymát, és sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval.
Formálj a masszából tetszés szerint 4-6 centi hosszú, 2 centi vastag rudacskákat. Forgasd a kis hengereket először a felvert tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába. Forró olajban süsd aranybarnára körülbelül öt perc alatt, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
