Majonézes krémsajttal töltött tojások: sonka mellé nem is kell finomabb
A majonézes krémsajttal töltött tojás elmaradhatatlan a húsvéti asztalról.

A sonka és a torma mellett a tojás a húsvéti asztal harmadik kötelező eleme: idén töltsd meg majonézes krémsajttal! A krémet ízesítheted újhagymával vagy medvehagymával. Ha arra vagy kíváncsi, hogyan lesz mellé a legfinomabb a húsvéti sonka, ezt a receptet kövesd.
Krémsajttal töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg tejszínes krémsajt
- 10 tojás
- 3 evőkanál majonéz
- 3 szál újhagyma vagy medvehagyma
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Amikor kihűltek, vágd őket félbe, a sárgájukat kapard egy tálba, és villával törd össze. Add hozzá a krémsajtot, a majonézt, a mustárt, a felaprított újhagymát vagy medvehagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Az így kapott krémet töltsd vissza a tojásokba. Tedd a hűtőbe néhány órára, és hidegen tálald.
A leveles tésztát is megtöltheted krémsajttal: jópofa alakzatba rendezve a húsvéti asztalra is tökéletes.
Krémsajttal töltött leveles tészta: répa alakban készül a vendégváró
Kicsik és nagyok is imádni fogják ezt a répa alakú vendégvárót, ráadásul nem csak mutatós, nagyon finom is!
ElolvasomKép: Zoryana Ivchenko / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció