Krémsajtos pásztorpite fűszeres, darált húsos raguval: így készítve még laktatóbb

Még finomabb lesz a húsos-krumplis pásztorpite, hogyha krémsajttal készíted.

kremsajtos pasztorpite

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pásztorpite eredetileg hamisítatlan brit étel: a szigetországban annyira népszerű, hogy előre elkészített port is kapni hozzá bármelyik boltban. Itthon erre - egyelőre - nincs lehetőség, de így legalább magad állíthatod össze, fűszerezheted kedved szerint, és bátran kísérletezhetsz különböző változatokkal. Ez a krémsajtos recept biztos, hogy el fogja nyerni a tetszésed.

Krémsajtos pásztorpite

Hozzávalók

A húsos raguhoz:

  • 45 dkg darált hús
  • 10 dkg passzírozott paradicsom
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 ág rozmaring
  • bors

A krumplis réteghez:

  • 45 dkg krumpli
  • 20 dkg krémsajt
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg reszelt mozzarella a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg, mérettől függően 20-30 perc alatt. Ha kész, vedd ki a fazékból, és hagyd kihűlni.

 

Közben a vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá az apróra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd bele a szintén felaprított fokhagymát is. A rozmaringleveleket is vágd apróra, ezt is add a hagymához, majd jöhet hozzá a felkockázott paradicsom. Kevergesd két percig, amíg levet ereszt. Ekkor add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, hagyd rotyogni tíz percig, majd sűrítsd egy evőkanál liszttel. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, a reszelt parmezánt, és kevergesd, amíg besűrűsödik, és egynemű lesz. A végén forgass hozzá egy tojássárgát. Az így kapott sűrű ragut öntsd egy tepsi aljába.

 

A krumplit törd át. A tejszínt olvaszd össze a krémsajttal, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és forgasd a krumplihoz. Egyengesd el a húsos ragu tetején, szórd meg reszelt mozzarellával, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 30 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon rajta.

Ha már angol recepteket készítesz, desszertnek jöhet egy finom áfonyás scone!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük