Krémsajtos pásztorpite fűszeres, darált húsos raguval: így készítve még laktatóbb
Még finomabb lesz a húsos-krumplis pásztorpite, hogyha krémsajttal készíted.
A pásztorpite eredetileg hamisítatlan brit étel: a szigetországban annyira népszerű, hogy előre elkészített port is kapni hozzá bármelyik boltban. Itthon erre - egyelőre - nincs lehetőség, de így legalább magad állíthatod össze, fűszerezheted kedved szerint, és bátran kísérletezhetsz különböző változatokkal. Ez a krémsajtos recept biztos, hogy el fogja nyerni a tetszésed.
Krémsajtos pásztorpite
Hozzávalók
A húsos raguhoz:
- 45 dkg darált hús
- 10 dkg passzírozott paradicsom
- 10 dkg reszelt parmezán
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
A krumplis réteghez:
- 45 dkg krumpli
- 20 dkg krémsajt
- 2.5 dl tejszín
- 0.5 teáskanál szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
- 20 dkg reszelt mozzarella a tetejére
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg, mérettől függően 20-30 perc alatt. Ha kész, vedd ki a fazékból, és hagyd kihűlni.
Közben a vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá az apróra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd bele a szintén felaprított fokhagymát is. A rozmaringleveleket is vágd apróra, ezt is add a hagymához, majd jöhet hozzá a felkockázott paradicsom. Kevergesd két percig, amíg levet ereszt. Ekkor add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, hagyd rotyogni tíz percig, majd sűrítsd egy evőkanál liszttel. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, a reszelt parmezánt, és kevergesd, amíg besűrűsödik, és egynemű lesz. A végén forgass hozzá egy tojássárgát. Az így kapott sűrű ragut öntsd egy tepsi aljába.
A krumplit törd át. A tejszínt olvaszd össze a krémsajttal, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és forgasd a krumplihoz. Egyengesd el a húsos ragu tetején, szórd meg reszelt mozzarellával, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 30 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon rajta.
Ha már angol recepteket készítesz, desszertnek jöhet egy finom áfonyás scone!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept