Ropogós cukkinitócsni krémsajttal a tésztájában: gluténmentesen is készülhet
Még finomabb lesz a cukkinitócsni, ha krémsajt is sül benne.
A különböző tócsnik mindig nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen gyorsan készülnek, és olcsók. Most legyen az alap krumpli helyett cukkini, és krémsajt is kerüljön a tésztájába! Ha gluténmentes diétát követsz, a búzalisztet rizsliszttel helyettesítsd, amely nagyon könnyen kezelhető, semleges ízű, és az előbbinél kevésbé csomósodik.
Krémsajtos cukkinitócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg krémsajt
- 8-10 evőkanál finomliszt vagy rizsliszt
- 2 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 hagyma
- 1 evőkanál só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, sózd be, hagyd állni tíz percig, majd nyomkodd ki a levét. Tedd egy tálba. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a tojást, a krémsajtot és a borsot, majd kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon süsd oldalanként két-három perc alatt ropogósra.
Tálald valamilyen joghurtos vagy csípős mártogatóssal, salátával vagy akár szaftos hús mellé körettel.
Vegán főzőkrém házilag: ezzel helyettesítsd a tejszínt
A vegán főzőkrém tökéletes választás arra az esetre, ha nem eszel tejtermékeket, esetleg növényi étrendet követsz: mindössze két egyszerű hozzávaló szükséges hozzá.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: iko636 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- rizsliszt
- sós sütemény