Varázslatos krémes, szőlős süti bő fél óra alatt
Ropogós tészta, habkönnyű töltelék
Ha különlegességre vágysz, készíts gyors és finom krémes, szőlős sütit!

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van a fagyasztódban leveles tészta, süss gyorsan belőle krémes, szőlős sütit. A puding a tojástól még krémesebbé, lágyabbá válik. Tehetsz a tetejére csak szőlőt, de barackkal, almával vagy körtével is keverheted. A kész édességet díszítsd tejszínhabbal.

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg szőlő
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát engedd fel, és darabold hat egyforma részre. Mindegyiket vágd be másfél, két centi szélesen, de arra ügyelj, hogy a tésztát ne vágd át. Így sülés közben szép peremessé válik. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd ropogósra 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.

Közben készítsd el a krémet. A tojást válaszd ketté, a sárgáját keverd el a cukorral, majd add hozzá a pudingport, és önts hozzá egy deci tejet. A maradékot tedd fel főni. Ha elkezd forrni, csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Kevergesd addig, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget. Utána húzd le a tűzről. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a még meleg pudinghoz, majd hűtsd ki. A vaníliás krémet csak közvetlenül tálalás előtt kend a sütire. Utána szórd meg gyümölccsel.

Ezt is szeretjük