Krémes, emeletes palacsintatorta - Bármelyik sütivel felveszi a versenyt
A mascarponés krémmel töltött, csokival leborított palacsintatorta ünnepi édesség is lehet.

Krémes, emeletes palacsintatorta - Bármelyik sütivel felveszi a versenyt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes palacsintatorta nagyon mutatós, és már egy szelet jól eltelít. Nem baj, ha a tésztája kicsit vastagabb, mint a hagyományos palacsintának. Érdemes a kész édességet tálalás előtt a hűtőbe tenni, hiszen ha megdermed, jobban tudod szeletelni. Ha így készíted, a tészta nem ragad le, és nem szakad szét, a töltelék pedig selymes és a könnyű lesz.

Krémes palacsintatorta

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd el jó alaposan a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral. Lassanként öntsd hozzá a tejet, az ásványvizet, majd forgasd hozzá a lisztet. Végül keverd hozzá az olajat, és lefedve pihentesd körülbelül 30 percig. Önts kevés olajat egy serpenyőbe, és süsd ki a palacsintákat a szokásos módon. 

 

A krémhez a mascarponét gépi habverővel keverd össze a kétféle cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg a palacsintákat a krémmel, majd pakold egymásra a tésztákat. Addig rétegezd, amíg tartanak a hozzávalók. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd csorgasd a desszert tetejére úgy, hogy az oldalára is lefolyjon egy kicsit. Úgy szeleteld fel, mint a tortát.

Ezt is szeretjük