Krémes, emeletes palacsintatorta - Bármelyik sütivel felveszi a versenyt
A mascarponés krémmel töltött, csokival leborított palacsintatorta ünnepi édesség is lehet.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A krémes palacsintatorta nagyon mutatós, és már egy szelet jól eltelít. Nem baj, ha a tésztája kicsit vastagabb, mint a hagyományos palacsintának. Érdemes a kész édességet tálalás előtt a hűtőbe tenni, hiszen ha megdermed, jobban tudod szeletelni. Ha így készíted, a tészta nem ragad le, és nem szakad szét, a töltelék pedig selymes és a könnyű lesz.
Krémes palacsintatorta
Hozzávalók 8 szelethez:
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 2 db tojás
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd el jó alaposan a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral. Lassanként öntsd hozzá a tejet, az ásványvizet, majd forgasd hozzá a lisztet. Végül keverd hozzá az olajat, és lefedve pihentesd körülbelül 30 percig. Önts kevés olajat egy serpenyőbe, és süsd ki a palacsintákat a szokásos módon.
A krémhez a mascarponét gépi habverővel keverd össze a kétféle cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg a palacsintákat a krémmel, majd pakold egymásra a tésztákat. Addig rétegezd, amíg tartanak a hozzávalók. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd csorgasd a desszert tetejére úgy, hogy az oldalára is lefolyjon egy kicsit. Úgy szeleteld fel, mint a tortát.

Még több recept