Pihe-puha, krémes, kókuszos süti: a nagyi is így csinálta

Ha rajongsz a kókuszos sütikért, ezt a könnyű, krémes piskótát is muszáj megkóstolnod.

Krémes, kókuszos süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszból igazán finom sütiket készíthetsz egyszerűen és olcsón. Ennek a házias desszertnek puha, könnyű, olajos, vizes piskóta az alapja. Így szépen feljön, puha, levegős lesz. Friss idénygyümölccsel vagy lekvárral még csábítóbbá teheted a lágy, krémes sütit. 

Krémes, kókuszos süti

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. Közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot, majd mehet hozzá a vanília. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat is. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A végén lazítsd a tésztát olajjal és vízzel. Öntsd a sima masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd 35-40 percig. Amikor már jól megemelkedik, és szép piros, szúrj a piskótába egy tűt. Ha üresen húzod ki, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. 
 

A krémhez a tejet keverd simára a liszttel és a kókuszreszelékkel, majd kis lángon főzd sűrűre. Közben folyamatosan kavard. Amíg hűl, a vajat habosítsd a kétféle cukorral, és dolgozd hozzá a kókuszos elegyet. A kihűlt piskótát vágd két vagy három lapra, és kend meg lekvárral és kókuszos krémmel. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. 
Ha nem tudod megunni a békebeli kókuszkockát, készítsd el úgy, ahogy régen a nagyi! Az alapja mézes piskóta. 

Képek: Getty Images.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük