Pihe-puha, krémes, kókuszos süti: a nagyi is így csinálta
Ha rajongsz a kókuszos sütikért, ezt a könnyű, krémes piskótát is muszáj megkóstolnod.

kokuszos-suti
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Szuperlenge, nőies nyári nadrágok farmer helyett: nem lesz bennük meleged »

Az 50 éves Jennifer Aniston egy percet sem öregszik: örökzöld stílusával is megállítja az időt »

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kókuszból igazán finom sütiket készíthetsz egyszerűen és olcsón. Ennek a házias desszertnek puha, könnyű, olajos, vizes piskóta az alapja. Így szépen feljön, puha, levegős lesz. Friss idénygyümölccsel vagy lekvárral még csábítóbbá teheted a lágy, krémes sütit. 

Krémes, kókuszos süti

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. Közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot, majd mehet hozzá a vanília. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat is. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A végén lazítsd a tésztát olajjal és vízzel. Öntsd a sima masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd 35-40 percig. Amikor már jól megemelkedik, és szép piros, szúrj a piskótába egy tűt. Ha üresen húzod ki, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. 
 

A krémhez a tejet keverd simára a liszttel és a kókuszreszelékkel, majd kis lángon főzd sűrűre. Közben folyamatosan kavard. Amíg hűl, a vajat habosítsd a kétféle cukorral, és dolgozd hozzá a kókuszos elegyet. A kihűlt piskótát vágd két vagy három lapra, és kend meg lekvárral és kókuszos krémmel. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára. 
Ha nem tudod megunni a békebeli kókuszkockát, készítsd el úgy, ahogy régen a nagyi! Az alapja mézes piskóta. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük