Rusztikus krémes, fügés pite: omlós, hajtogatott vajastésztával
Az édes, omlós vajastészta, a mascarponés krém és a lédús füge csodás harmóniában vannak egymással.

fuges-galette
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kör alakú, mutatós galette-et egyáltalán nem nehéz készíteni, a pite hajtogatása is pofonegyszerű. A vajastészta szinte szétolvad a szádban, ha gyorsan dolgozod össze. A krém készítésével sem megy el sok időd, hisz a mascarponét csak ki kell keverni az ízesítőkkel. 

Krémes, fügés pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 db füge
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj

Kenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet mérd ki, szórd egy tálba, add hozzá a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a hideg vajat, és morzsold össze. Ha elég morzsalékos, tégy hozzá tejfölt és egy evőkanál hideg vizet. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal a tésztát. Akkor jó, ha könnyen formázható és rugalmas. Szükség esetén adj még hozzá kevés vizet, ha túl ragacsos, akkor pedig lisztet. Készíts belőle egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.

A mascarponét keverd krémesre a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A fügét mosd meg, vágd kisebb darabokra. 

Pihentetés után a tésztát tedd át lisztezett felületre, gyúrd át, és nyújtsd jó vékonyra. Vágj belőle ízléstől függően két nagyobb vagy négy kisebb kört. Mindegyik közepére kanalazz mascarponés krémet, majd kend el úgy, hogy maradjon a szélén kétcentis, üres tésztacsík. Ezután rakd rá a feldarabolt fügét, majd az üresen maradt tésztarészt hajtsd fel a töltelékre. 

A tésztákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Amikor a tészta szép aranybarna, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld. 

Fügéből isteni lekvárt is készíthetsz, ami nemcsak kenyérre kenve finom, hanem sajtokhoz vagy húsokhoz is kiváló.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük