Krémes, fehér csokis süti: igazi édes kényeztetés
Ha tortaformában sütöd, a vajas piskóta alapú, krémes, fehér csokis süti még elegánsabb, csábítóbb lesz.

fehercsokis-kremes-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megszokott csokis sütik helyett ezt a mesés desszertet készítsd el! Az édesség alapja a jól bevált, puha, könnyed vajas piskóta. A krém is ellenállhatatlan, a fehér csokihoz keverj mascarponét és tejszínt. Úgy igazán selymes lesz, és nem fog összeesni egy-két óra múlva. A végén dekoráld kedvedre!  

Krémes, fehér csokis süti

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csoki
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy lábosba, add hozzá a tojássárgáját és a kétféle cukrot, majd gépi habverővel keverd habosra. A tojások fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Ekkor már csak spatulával dolgozz. 

Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, kicsit egyengesd is el. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amíg hűl, készítsd el a krémet. 
 

A csokit tördeld kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd fel. Húzd le a tűzről, add hozzá a cukrot, a mascarponét, és jól keverd össze. A tejszínt verd kemény habbá, majd részletekben add a fehér csokis masszához. A piskótát vágd két-három részre, és kend meg a csokis krémmel, hagyj a tetejére és az oldalára is. Szórd meg kókuszreszelékkel vagy csokiforgáccsal. 
Az áfonyás sajttorta is különösen finom lesz, ha fehér csokival készíted. Ezt még sütni sem kell! 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük