Így készül az ellenállhatatlan kozáksapka, avagy a hólabda süti

A puha tészta, a lágy krém, a csoki és a kókusz együtt nagyon ütős.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha rajongója vagy a kókuszos sütiknek, a népszerű kozáksapkát, avagy hólabdát ne hagyd ki! Igaz, kicsit pepecselős, de az íze minden ráfordított percért kárpótol. A tészta kiszaggatása után a maradék piskótából készíts kókuszgolyókat.

15773627 8d24e3da4863546a4665a45d8c757fac wm

Kozáksapka

Hozzávalók 16 darabhoz

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Forgatáshoz

  • 12 dkg kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. Add hozzá a sárgákat, majd a cukrot, a langyos vizet, végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Ekkor már csak óvatosan, gép nélkül, fakanállal dolgozz. Öntsd a masszát zsírozott, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd a tésztát. Ha a sütibe egy hegyes kést szúrsz, és azt üresen húzod ki, nyugodtan vedd ki a tésztát a sütőből, majd hagyd kihűlni.

A krémhez a tejet dolgozd csomómentesre a liszttel. Főzd kis lángon, közben folyamatosan kevergesd. Amikor már sűrű, rakd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. A tűzről levéve kevergesd még egy kicsit. Ha langyos a krém, add hozzá a vajat.

A tésztát szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval, vágd ketté, és kend meg a krémmel. Vond be vele az oldalát is, és forgasd a kókuszba. A csokimázhoz olvassz meg egy tábla étcsokit, és egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy megdermedjen.

15773631 de25630fbcee5e984c170cfcfe21340e wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük