A hagyományos omlós Kossuth-kifli receptje - Nem nehéz megsütni
A Kossuth-kifli nem túl édes, a tésztája pedig semmilyen nehézséget nem jelent.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A nemzeti ünnepen a Kossuth-kiflinél jobb sütit nem is tehetsz az asztalra. A népszerű édesség Pozsonyból, Palugyay Jakab Vasforrás nevű vendéglőjéből indult hódító útjára. Számos változata ismert. Ha az Aranytepsi blog szerzőjének, Papikné Veress Andreának a receptjét követed, egész biztos, hogy neked is tökéletesre sikerül.
Kossuth-kifli recept
Hozzávalók 26 szelethez
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 12 dkg dió
- 4 tojás
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő. Egy közepes, körülbelül 20x32 centis tepsit kenj ki vékonyan vajjal, és hintsd meg liszttel. A diót vágd durvára. A lisztben keverd el a sütőport, a tojásokat válaszd szét. A cukrokat keverd habosra a vajjal, majd add hozzá a tojások sárgáját. Szórd bele a sütőporos lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá, és forgasd a masszába.
A tésztát simítsd az előkészített tepsibe, és szórd meg a dióval. Süsd meg 180 fokon alul-felül sütéssel 30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd. Tehát szúrj a tésztába egy kést vagy hústűt. Ha üresen húzod ki, elkészült. Hagyd teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral szúrd ki a holdakat. Porcukorral meghintve kínáld.

Még több recept