Igazi magyar csokis sütemény: a Kossuth-kenyeret kávéhoz és teához szolgálták fel
Íme, a Kossuth-kenyér receptje: klasszikus magyar teasütemény, amelynek alapja egyszerű, kakaós piskótatészta.

kossuth-kenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kossuth-kenyér receptje nem túl bonyolult. Állítólag már a Pilvax kávéházban is ilyen édességet kínáltak fel kávé és tea mellé, a nevét is innen kapta. Lekvárral lekenve, porcukorral megszórva is nagyon finom.

Kossuth-kenyér

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, a tojásokat válaszd ketté. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, és csorgasd hozzá a felolvasztott vajat. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd még mindig robotgéppel keverd hozzá a cukros tojássárgáját is. A masszába szitáld bele a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, reszeld bele a citromhéjat, majd keverd hozzá a fahéjat és a darált diót is. Ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd, majd egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett őzgerinc- vagy kenyérformában. Süsd 35-40 percig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Ha inkább valami savanykásabb gyümölcskenyérre vágysz, készítsd el citrommal és mascarponéval!

Ezt is szeretjük