Igazi magyar csokis sütemény: a Kossuth-kenyeret kávéhoz és teához szolgálták fel
Íme, a Kossuth-kenyér receptje: klasszikus magyar teasütemény, amelynek alapja egyszerű, kakaós piskótatészta.

- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A Kossuth-kenyér receptje nem túl bonyolult. Állítólag már a Pilvax kávéházban is ilyen édességet kínáltak fel kávé és tea mellé, a nevét is innen kapta. Lekvárral lekenve, porcukorral megszórva is nagyon finom.
Kossuth-kenyér
Hozzávalók 1 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dkg holland kakaópor
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál fahéj
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, a tojásokat válaszd ketté. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, és csorgasd hozzá a felolvasztott vajat. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd még mindig robotgéppel keverd hozzá a cukros tojássárgáját is. A masszába szitáld bele a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, reszeld bele a citromhéjat, majd keverd hozzá a fahéjat és a darált diót is. Ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd, majd egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett őzgerinc- vagy kenyérformában. Süsd 35-40 percig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Ha inkább valami savanykásabb gyümölcskenyérre vágysz, készítsd el citrommal és mascarponéval!
Még több recept