Igazi magyar csokis sütemény: a Kossuth-kenyeret kávéhoz és teához szolgálták fel
Íme, a Kossuth-kenyér receptje: klasszikus magyar teasütemény, amelynek alapja egyszerű, kakaós piskótatészta.

A Kossuth-kenyér receptje nem túl bonyolult. Állítólag már a Pilvax kávéházban is ilyen édességet kínáltak fel kávé és tea mellé, a nevét is innen kapta. Lekvárral lekenve, porcukorral megszórva is nagyon finom.
Kossuth-kenyér
Hozzávalók 1 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dkg holland kakaópor
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál fahéj
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, a tojásokat válaszd ketté. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, és csorgasd hozzá a felolvasztott vajat. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd még mindig robotgéppel keverd hozzá a cukros tojássárgáját is. A masszába szitáld bele a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, reszeld bele a citromhéjat, majd keverd hozzá a fahéjat és a darált diót is. Ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd, majd egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett őzgerinc- vagy kenyérformában. Süsd 35-40 percig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Ha inkább valami savanykásabb gyümölcskenyérre vágysz, készítsd el citrommal és mascarponéval!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció