Pehelykönnyű körtés-szőlős piskóta: így feljön szép magasra a tészta
A körtés-szőlős piskótának nem kényes a tésztája, így akár kezdők is próbálkozhatnak vele.

- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »
- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
Az ősz kedvenc gyümölcsei a piskótát is feldobják. Ha korábban nem sikerült jól a klasszikus tészta, akkor se vásárolj kész bolti tortalapokat: próbálkozz meg inkább ezzel a recepttel! Mivel tej és olaj is kerül bele, biztosan nem szárad ki sütés közben. Érdemes a piskótába sütőport is tenni, hogy a gyümölcsök ne húzzák le. A már jól ismert szabályok vonatkoznak erre a változatra is. Talán a legfontosabb, hogy semmiképp ne nyitogasd a sütőajtót, mert akkor visszaesik a tészta.
Körtés-szőlős piskóta
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 db tojás
- 2 db körte
- 1 fürt szőlő
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, a sárgákat keverd össze a kétféle cukorral. Add hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd össze a sütőporos liszttel. A tojásfehérjéből verj kemény habot, részletekben dolgozd a masszához.
Egy közepes tortaformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. A tetejére rakj gerezdekre vágott körtét és szőlőt. Tedd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbleül 30-35 perc alatt. Ha elválik az edény falától, szép magas és piros, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan elkészült.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept