Körtés, mandulás pite: nemcsak finom, mutatós is lesz
A körtés, mandulás pite egyszerű, házias édesség, amivel nem tudsz mellélőni.

Körtés, mandulás pite: nemcsak finom, mutatós is lesz
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piteszezonban ezt a csábító, mandulás, magvakkal megszórt sütit is el kell készítened. Akkor lesz igazán omlós a tészta, ha gyorsan állítod össze, és csupa hideg hozzávalóval dolgozol. A krém ezúttal a bevált vaníliás puding, ami jól illik a körtéhez. A tetejére a mandulán kívül bármilyen magvat szórhatsz. Kínáld fagyival, még teljesebb lesz az élvezet. 

Hozzávalók:

Tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Tetejére

  • 1 csomag vaníliapuding
  • 5 dl tej
  • 4 db körte
  • 12 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a sóval, majd morzsold össze a felkockázott, hideg vajjal. Amikor már kellően morzsalékos, rakd hozzá a tojást és a cukrot. Mehet hozzá egy evőkanál hideg víz, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, add még hozzá a maradék evőkanál vizet. Formázz belőle gombócot, és csomagold folpack fóliába. Tedd a hűtőbe legalább fél órára.
 

Kezdj melegíteni fél liter vizet, majd rakj bele öt deka cukrot, és öntsd hozzá a citrom levét. Amikor forr, dobd bele a meghámozott, félbevágott körtét, és párold öt percig. Óvatosan szedd ki, majd csepegtesd le.  
A pudingot kevés tejjel keverd simára. A maradék tejet tedd fel forrni, rakd hozzá a maradék cukrot, csorgasd hozzá a pudingot, majd állandóan kavargatva főzd sűrűre.
 

Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, és egyengesd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. A pudingot öntsd a pitére, majd rakd ki a körtével. Késsel kicsit be is vághatod, formázhatod. Szórd meg mandulával, esetleg diót, mogyorót is rakhatsz a tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük