Mennyei körtés-kakaós süti: egyszerű kevert tészta, mégis mindenkit elkápráztat
A kakaós kevert süti az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert. Lédús, zamatos körtével ellenállhatatlan.
Ha valami igazán gyors és egyszerű sütire vágysz, akkor a keverteknél nincs jobb megoldás. A kakaós tészta puha, könnyű, ami a lédús gyümölcstől biztosan nem szárad ki másnapra sem. A körtét érdemes fahéjjal is megbolondítani, és garantáltan beteríti az egész lakást a sütőben piruló édesség kellemes illata. Mivel most kezdődik a körte szezonja, sokszor elkészítheted ezt a mennyei édességet.
Körtés-kakaós süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 4 db tojás
- 3 db körte
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Add hozzá részletekben a cukor felét. A másik felével keverd ki jól a tojások sárgáját, majd dolgozd hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan add a habhoz. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd forgasd a masszához. Keverd a tésztát egyneművé, és rakd bele a kis darabokra vágott, fahéjjal, vaníliás cukorral megszórt körtét.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor már szép magas, jó az illata, teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
A körte-mandula párosítás pitében is tökéletes. Az omlós, édes tart a krémtől ellenállhatatlan.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció