Mennyei körtés-kakaós süti: egyszerű kevert tészta, mégis mindenkit elkápráztat

A kakaós kevert süti az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert. Lédús, zamatos körtével ellenállhatatlan.

Körtés-kakaós süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami igazán gyors és egyszerű sütire vágysz, akkor a keverteknél nincs jobb megoldás. A kakaós tészta puha, könnyű, ami a lédús gyümölcstől biztosan nem szárad ki másnapra sem. A körtét érdemes fahéjjal is megbolondítani, és garantáltan beteríti az egész lakást a sütőben piruló édesség kellemes illata. Mivel most kezdődik a körte szezonja, sokszor elkészítheted ezt a mennyei édességet.

Körtés-kakaós süti

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 4 db tojás
  • 3 db körte
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Add hozzá részletekben a cukor felét. A másik felével keverd ki jól a tojások sárgáját, majd dolgozd hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan add a habhoz. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd forgasd a masszához. Keverd a tésztát egyneművé, és rakd bele a kis darabokra vágott, fahéjjal, vaníliás cukorral megszórt körtét. 
 

Egy közepes méretű  tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor már szép magas, jó az illata, teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. 
A körte-mandula párosítás pitében is tökéletes. Az omlós, édes tart a krémtől ellenállhatatlan. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük