Őszies körtés, diós pite: a tészta hihetetlenül omlós
Az édes tészta, a selymes vaníliás krém és a körte hármasa kényezteti az érzékszerveidet.

kortes-dios-pite-recept
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A körtés, diós pite csodás íze és illata garantáltan bearanyozza a napodat. Ha a tésztát gyorsan állítod össze, és hideg hozzávalókkal dolgozol, biztosan omlós lesz. Az egyszerű pudingos krém is sokat dob rajta, a körtére kerülő roppanós dióról nem is beszélve. 

Körtés-diós pite

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 db körte
  • 1 evőkanál dió
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a vaníliás cukorral. Rakd hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Add hozzá a tojást, a cukrot és a tejfölt. Először csak egy kanállal tégy bele, csak akkor add hozzá a másodikat is, ha nem akar összeállni a tészta. Csomagold fóliába, majd pihentesd a hűtőben 30 percig. 
 

Közben a pudingport dolgozd simára a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet kezdd melegíteni. Amikor felforr, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pudingot. Főzd addig, amíg besűrűsödik.

Melegítsd elő a sütőt. A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett piteforma aljára. Szurkáld meg villával több helyen, majd süsd 10 percig 170 fokon.


A körtéket mosd meg, és vágd fel vékony szeletekre. Locsold meg citromlével. Egyengesd a pitére a vaníliás krémet, majd rakd rá ízlésesen a körteszeleteket, szórd meg vaníliás cukorral, fahéjjal és kis darabokra vágott dióval. Előmelegített sütőben süsd még 15-20 percig, míg aranybarna árnyalatot nem kap.
A szőlős, diós pite is az idény nagy kedvence lehet. Krémes, omlós és mennyei őszi süti. 

Ezt is szeretjük