Omlós, körtés, csokikrémes pite: amilyen mutatós, olyan finom
Ebből a lágy, krémes, körtés-csokis pitéből soha nem tudsz eleget sütni.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A pitét minden mennyiségben és formában szeretjük. Számtalan gyümölcsös változatot készíthetsz, de próbáltad már csokis krémmel megbolondítva? A körte remek választás hozzá. A vajas tésztával sem lesz nehéz dolgod, csak gyorsan állítsd össze.
Körtés, csokikrémes pite
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 db tojás
- só
A krémhez
- 10 dkg étcsoki
- 3.5 dl tej
- 3 db körte
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a vajjal. Add hozzá a cukrot, a sót és a tojást, majd gyúrd össze. Ha szükséges, mert nem akar összeállni, önts hozzá kevés, egy-két evőkanál vizet. Letakarva tedd legalább fél órára a hűtőbe. Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, és helyezd vajjal kikent, liszttel megszórt pite- vagy tortaformába úgy, hogy legyen két-három centis pereme is. Villával szurkáld meg, tegyél rá sütőpapírt és nehezéket is, majd süsd 170 fokon 10 percig.
A pudingport keverd el a tejjel és a cukorral, majd kis lángon főzd sűrűre. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, és tedd a pudinghoz. Dolgozd egyneművé a masszát.
Az elősütött pitét vedd ki a sütőből, és kend rá vastagon a csokis krémet, majd rakd rá ízlésesen a körtét. Told vissza a sütőbe, és süsd még 15-20 percig.
Legközelebb a körtés-mandulás pitét készítsd el! Biztos, hogy ezt a változatot is szeretni fogod.
Még több recept