Omlós, körtés, csokikrémes pite: amilyen mutatós, olyan finom
Ebből a lágy, krémes, körtés-csokis pitéből soha nem tudsz eleget sütni.

csokis-kortes-pite
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Meghan Markle saját ruhakollekciója év végén érkezik: minden eladott fillér jótékonysági célra megy »

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pitét minden mennyiségben és formában szeretjük. Számtalan gyümölcsös változatot készíthetsz, de próbáltad már csokis krémmel megbolondítva? A körte remek választás hozzá. A vajas tésztával sem lesz nehéz dolgod, csak gyorsan állítsd össze.

Körtés, csokikrémes pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojás

A krémhez

  • 10 dkg étcsoki
  • 3.5 dl tej
  • 3 db körte
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a vajjal. Add hozzá a cukrot, a sót és a tojást, majd gyúrd össze. Ha szükséges, mert nem akar összeállni, önts hozzá kevés, egy-két evőkanál vizet. Letakarva tedd legalább fél órára a hűtőbe. Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, és helyezd vajjal kikent, liszttel megszórt pite- vagy tortaformába úgy, hogy legyen két-három centis pereme is. Villával szurkáld meg, tegyél rá sütőpapírt és nehezéket is, majd süsd 170 fokon 10 percig.  
 

A pudingport keverd el a tejjel és a cukorral, majd kis lángon főzd sűrűre. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, és tedd a pudinghoz. Dolgozd egyneművé a masszát. 
Az elősütött pitét vedd ki a sütőből, és kend rá vastagon a csokis krémet, majd rakd rá ízlésesen a körtét. Told vissza a sütőbe, és süsd még 15-20 percig. 
Legközelebb a körtés-mandulás pitét készítsd el! Biztos, hogy ezt a változatot is szeretni fogod.

Ezt is szeretjük