Körtés, csokis süti egyszerű kevert tésztával: mérd ki bögrével a hozzávalókat
A lédús körtével készülő csokis kevert süti napokig puha marad. Jobban jársz, ha rögtön dupla adagot sütsz.

kortes-csokis-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz egyik nagy kedvence lesz ez a gyümölcsös süti, amit újra és újra el fogsz készíteni! Használd ki, hogy tele a piac friss, lédús hazai körtével, hisz számos sütibe illik. A kevert tészta állaga is jobb lesz tőle. Kapcsos tortaformában is megsütheted, úgy még mutatósabb. A körtét érdemes kevés fahéjjal is megbolondítani. 

Körtés, csokis kevert süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 2.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 bögre körte
  • 0.5 bögre darabolt étcsoki
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Öntsd hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral, a kakaóval és az apróra vágott csokival vegyített lisztet. Keverd csomómentesre a masszát. Egy tortaformát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Szórd bele a darabokra vágott, fahéjjal megszórt körtét. 

Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. 
A körte a könnyű, fehér csokis sütibe is illik. A tészta különlegessége, hogy a csokoládé nem darabokban kerül bele, hanem olvasztva. 

 

Ezt is szeretjük