Körtés-csokis felfújt: nem kell félned, hogy összeesik a tészta
A legendás szuflé vagy felfújt kevésbé nehéz, mint gondolnád, csak figyelj egy-két dologra az elkészítés során.

Körtés-csokis felfújt: nem kell félned, hogy összeesik a tészta
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

Sampon helyett szódabikarbóna: tisztítja a hajat és fillérekbe kerül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A felfújt, vagyis a szuflé a franciák nagy kedvence. Elegáns, könnyed, csupa csokoládé, aminek senki nem tud ellenállni. Akkor az igazi, ha a belseje kicsit folyós marad. Egyik titka, hogy nagyon keményre verd fel a tojáshabot.

Körtés-csokis felfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg étcsoki
  • 12 db porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db körte
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A csokit vágd kisebb darabokra, és a vajjal vízgőz fölött olvaszd meg. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tojássárgákat. A porcukrot vegyítsd a liszttel, a kakaóval és a sóval, és szitáld bele a csokis masszába. Keverd simára, majd óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kisebb hőálló edénykéket kenj ki kevés vajjal, szórj meg liszttel, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd bele a körtét. Körülbelül 15 percig süsd, és már lehet is tálalni. A legfinomabb vaníliafagylalttal.

Ezt is szeretjük