Körtés-csokis felfújt: nem kell félned, hogy összeesik a tészta

A legendás szuflé vagy felfújt kevésbé nehéz, mint gondolnád, csak figyelj egy-két dologra az elkészítés során.

A felfújt, vagyis a szuflé a franciák nagy kedvence. Elegáns, könnyed, csupa csokoládé, aminek senki nem tud ellenállni. Akkor az igazi, ha a belseje kicsit folyós marad. Egyik titka, hogy nagyon keményre verd fel a tojáshabot.

csokis-kortes-felfujt

Körtés-csokis felfújt

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg étcsoki
  • 12 db porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db körte
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A csokit vágd kisebb darabokra, és a vajjal vízgőz fölött olvaszd meg. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tojássárgákat. A porcukrot vegyítsd a liszttel, a kakaóval és a sóval, és szitáld bele a csokis masszába. Keverd simára, majd óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kisebb hőálló edénykéket kenj ki kevés vajjal, szórj meg liszttel, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. Rakd bele a körtét. Körülbelül 15 percig süsd, és már lehet is tálalni. A legfinomabb vaníliafagylalttal.

kortes-felfujt
Ezt is szeretjük