Mennyei körtés brownie: szinte szétolvad a szádban
A puha, nagyon csokis körtés brownie-t a ropogós mogyoródarabok teszik még csábítóbbá.
A brownie a világ egyik legfinomabb és legegyszerűbb sütije, így biztos vele a siker a család apraja-nagyja körében. Akkor az igazi, ha a teteje roppanós, belül pedig ragacsos. A tészta ráadásul a bele kerülő körtétől még puhább lesz. A török mogyoró is jól illik az őszies édességbe.
Körtés brownie receptje
Hozzávalók
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg török mogyoró
- 4 db tojás
- 2 db körte
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A vajat és a kis darabokra tördelt étcsokit rakd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, és tedd félre hűlni. Add a tojásokat egyesével a kihűlt csokis masszához, és forgasd hozzá a kakaóval elkevert lisztet is. Dolgozd simára a tésztát, majd tedd hozzá a mogyorót és a kis darabokra vágott körtét.
Simítsd a masszát egy közepes nagyságú, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha tűpróba során a fogvájón vagy hústűn csak egy kis massza marad, akkor már bátran kiveheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció