Körtés-almás cobbler: fahéjjal és gyömbérrel még finomabb
A cobbler népszerű gyümölcsös pite, lágy, omlós tésztával készül, és körtés-almás változatban is mennyei.

A cobbler a leginkább a morzsasütire emlékeztető édesség. Lényege, hogy a gyümölcsök a tepsi vagy tortaforma aljára kerülnek, erre kanalazzuk a tésztát. Egyszerűen elkészíthető, ellenállhatatlan sütemény, amelyet hamar összedobhat az, aki valamilyen finomságra vágyik. A gyümölcsöket előtte érdemes gazdagon fűszerezni.
Körtés-almás cobbler
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1.5 dl tejszín
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A gyümölcsös réteghez
- 2 db alma
- 2 db körte
- 3 evőkanál barna cukor
- 1.5 evőkanál étkezési keményítő
- 1 db citrom
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
Először a gyümölcsöket készítsd elő. A körtét és az almát hámozd meg, vágd kockákra, keverd össze az étkezési keményítővel, a cukorral, a citrom héjával és levével, valamint a fűszerekkel. Oszd el egy vagy több kivajazott formában, és tedd félre.
Egy nagy tálban vegyítsd a lisztet a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd morzsold bele a vajat. A tejszínt keverd össze a tojással, és add a tésztához. Dolgozd jól össze, majd kanállal oszd el a gyümölcs tetején. Előmelegített sütőben, 180 fokon, nagyjából 40 perc alatt süsd készre.
Hasonlóan készül a körtés-diós morzsasüti is, amit szintén érdemes kipróbálnod.