A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel
Még finomabb lesz a körteleves, ha habaráshoz nem keményítőt, hanem vaníliás pudingot használsz.

A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

Ezek az overallok nem csak divatosak, praktikusak is: a legnépszerűbb kényelmes fazonok idén »

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszeget és a fahéjat. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel kínáld!

Körteleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db körte
  • 2 dl joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliapuding
  • 1 rúd vanília
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A körtét mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Ízesítsd a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével, a vanília kikapart belsejével, a sóval, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel pépesítsd.
 

A habaráshoz a joghurtot dolgozd csomómentesre a pudingporral kézi habverő segítségével, majd vegyél ki a főzőléből néhány evőkanállal, és keverd simára azzal is. Csorgasd a levesbe, közben ne hagyd abba a kavarást. Várd meg, míg ismét felforr, és húzd le a tűzről. Tálaláskor szórd meg fahéjjal, esetleg bazsalikommal vagy citromfűvel.

Ezt is szeretjük