A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel
Még finomabb lesz a körteleves, ha habaráshoz nem keményítőt, hanem vaníliás pudingot használsz.
Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszeget és a fahéjat. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel kínáld!

Körteleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db körte
- 2 dl joghurt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál vaníliapuding
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 1 mokkáskanál szegfűszeg őrölt
- 1 csipet só
Elkészítés:
A körtét mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Ízesítsd a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével, a vanília kikapart belsejével, a sóval, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel pépesítsd.
A habaráshoz a joghurtot dolgozd csomómentesre a pudingporral kézi habverő segítségével, majd vegyél ki a főzőléből néhány evőkanállal, és keverd simára azzal is. Csorgasd a levesbe, közben ne hagyd abba a kavarást. Várd meg, míg ismét felforr, és húzd le a tűzről. Tálaláskor szórd meg fahéjjal, esetleg bazsalikommal vagy citromfűvel.