Hálás leszel magadnak holnap, ha ezt ma megfőzöd

Zamatos korhelyleves

A szilveszter is véget ér, ébredés után pedig nincs jobb egy levesnél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem veszel részt komolyabb szilveszteri mulatságban, ez a leves akkor is jó választás az év első napjára, hiszen laktat, átmelegít, és valaki a környezetedben biztosan másnapos lesz, neki pedig kész főnyereménynek bizonyul majd ez a fogás.

A friss tejföl és kenyér elmaradhatatlan a leveseskondér mellől ennél a fogásnál!

Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg füstölt csülök és kolbász vegyesen
  • 2-3 babérlevél
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

A káposztát mosd ki alaposan, akár többször is egymás után, majd két-két és fél liter vízben tedd fel főni. A húsokat darabold egységes méretű részekre, majd tedd a káposzta mellé, pár szem egész bors és a babérlevelek társaságában. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha mindenki a fazékban van, akkor nincs más teendőd, mint várni, hogy megpuhuljon a káposzta. A nagy várakozás közepette elkészítheted a rántást is, ami az után kerülhet a levesbe, hogy megpuhult a káposzta.

A rántáshoz a hagymát némi olajon dinszteld meg, és amikor már szép üveges, akkor keverd hozzá a lisztet.

Amikor világosbarnára pirult, adj hozzá fél deci vizet, keverd hozzá a pirospaprikát, majd ezt az egészet keverd a leveshez. Reszeld még a levesbe a fokhagymát, sózd, borsozd, nyomd bele a citrom felének levét, várd meg, amíg még egyet rottyan, és már kész is vagy.

Káposztát mindenbe!

A káposzta remek alapanyag, köretként, főételként, sőt, még desszertként is megállja a helyét.

A legjobb káposztás ételek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük