Hálás leszel magadnak holnap, ha ezt ma megfőzöd
Zamatos korhelyleves
A szilveszter is véget ér, ébredés után pedig nincs jobb egy levesnél.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem veszel részt komolyabb szilveszteri mulatságban, ez a leves akkor is jó választás az év első napjára, hiszen laktat, átmelegít, és valaki a környezetedben biztosan másnapos lesz, neki pedig kész főnyereménynek bizonyul majd ez a fogás.

A friss tejföl és kenyér elmaradhatatlan a leveseskondér mellől ennél a fogásnál!

Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg füstölt csülök és kolbász vegyesen
  • 2-3 babérlevél
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

A káposztát mosd ki alaposan, akár többször is egymás után, majd két-két és fél liter vízben tedd fel főni. A húsokat darabold egységes méretű részekre, majd tedd a káposzta mellé, pár szem egész bors és a babérlevelek társaságában. 

Ha mindenki a fazékban van, akkor nincs más teendőd, mint várni, hogy megpuhuljon a káposzta. A nagy várakozás közepette elkészítheted a rántást is, ami az után kerülhet a levesbe, hogy megpuhult a káposzta.

A rántáshoz a hagymát némi olajon dinszteld meg, és amikor már szép üveges, akkor keverd hozzá a lisztet.

Amikor világosbarnára pirult, adj hozzá fél deci vizet, keverd hozzá a pirospaprikát, majd ezt az egészet keverd a leveshez. Reszeld még a levesbe a fokhagymát, sózd, borsozd, nyomd bele a citrom felének levét, várd meg, amíg még egyet rottyan, és már kész is vagy.

Káposztát mindenbe!

A káposzta remek alapanyag, köretként, főételként, sőt, még desszertként is megállja a helyét.

Ezt is szeretjük