Hálás leszel magadnak holnap, ha ezt ma megfőzöd
A szilveszter is véget ér, ébredés után pedig nincs jobb egy levesnél.
Ha nem veszel részt komolyabb szilveszteri mulatságban, ez a leves akkor is jó választás az év első napjára, hiszen laktat, átmelegít, és valaki a környezetedben biztosan másnapos lesz, neki pedig kész főnyereménynek bizonyul majd ez a fogás.
A friss tejföl és kenyér elmaradhatatlan a leveseskondér mellől ennél a fogásnál!
Korhelyleves
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt csülök és kolbász vegyesen
- 2-3 babérlevél
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csapott evőkanálnyi liszt
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
120 perc.
Elkészítés menete:
A káposztát mosd ki alaposan, akár többször is egymás után, majd két-két és fél liter vízben tedd fel főni. A húsokat darabold egységes méretű részekre, majd tedd a káposzta mellé, pár szem egész bors és a babérlevelek társaságában.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha mindenki a fazékban van, akkor nincs más teendőd, mint várni, hogy megpuhuljon a káposzta. A nagy várakozás közepette elkészítheted a rántást is, ami az után kerülhet a levesbe, hogy megpuhult a káposzta.
A rántáshoz a hagymát némi olajon dinszteld meg, és amikor már szép üveges, akkor keverd hozzá a lisztet.
Amikor világosbarnára pirult, adj hozzá fél deci vizet, keverd hozzá a pirospaprikát, majd ezt az egészet keverd a leveshez. Reszeld még a levesbe a fokhagymát, sózd, borsozd, nyomd bele a citrom felének levét, várd meg, amíg még egyet rottyan, és már kész is vagy.
Káposztát mindenbe!
A káposzta remek alapanyag, köretként, főételként, sőt, még desszertként is megállja a helyét.
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- gomba
A legfinomabb gombapörkölt illatos erdei gombákból
- paprika
- fokhagyma
Így készül a tökéletes tarhonyás hús
- chili
- fahéj