Pihe-puha meggyes piskóta olajos tésztából: befőtt is kerülhet a sütibe
A pillekönnyű meggyes piskótát szezonon kívül befőttből is könnyen elkészítheted.
A meggyes piskóta házias, szeretni való édesség, amely pont olyan finom, mintha a nagymamád készítette volna. A vizes-olajos tészta könnyű, mégis van tartása. Készítheted más befőttből is, például barackkal.
Könnyű meggyes piskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg meggybefőtt
- 5 tojás
- 2 dl olaj
- 1 dl meleg víz
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki először a cukorral, utána add hozzá kanalanként az olajat és a vizet. Forgasd bele az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, végül lazítsd a tojásfehérjével. Az így kapott tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejét.
A portugálok piskótája könnyed és puha: így készítheted el.
Pihe-puha portugál piskóta: egyszerű kevert tésztája van
Ez a pofonegyszerű és álompuha piskóta mindössze négy összetevőből készül, kezdőként is bátran állj neki!
ElolvasomKép: stockfotocz / Getty Images
- sütemény
- piskóta
- vizes piskóta
- meggyes piskóta
- olajos piskóta
- gyümölcsös sütemény
- meggybefőtt
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció