Pihe-puha meggyes piskóta olajos tésztából: befőtt is kerülhet a sütibe

A pillekönnyű meggyes piskótát szezonon kívül befőttből is könnyen elkészítheted.

Könnyű meggyes piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A meggyes piskóta házias, szeretni való édesség, amely pont olyan finom, mintha a nagymamád készítette volna. A vizes-olajos tészta könnyű, mégis van tartása. Készítheted más befőttből is, például barackkal.

Könnyű meggyes piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg meggybefőtt
  • 5 tojás
  • 2 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd ki először a cukorral, utána add hozzá kanalanként az olajat és a vizet. Forgasd bele az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, végül lazítsd a tojásfehérjével. Az így kapott tésztát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejét.

A portugálok piskótája könnyed és puha: így készítheted el.

Pihe-puha portugál piskóta: egyszerű kevert tésztája van

Ez a pofonegyszerű és álompuha piskóta mindössze négy összetevőből készül, kezdőként is bátran állj neki!

Elolvasom

Kép: stockfotocz / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük