Komplett karácsonyi menü 5 ezer forintból
Nem kell hónapokig spórolnod, hogy ünnepi hangulatot teremts. Ezek a fogások biztosan az asztal köré gyűjtik a családot.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsony az együtt töltött időről, nem pedig a pénzről szól - ezzel biztosan te is egyetértesz.

Egy bőséges és különleges ünnepi ebéd az egyik legszebb dolog, amit szeretteidnek adhatsz, főleg, ha örömmel készíted. És nem is kell, hogy egy vagyonba kerüljön.

Ha minden pénzed elment ajándékokra, akkor is bőséggel megvendégelheted őket, megmutatjuk, hogyan.

Borleves

Hozzávalók:

  • 1 liter száraz fehérbor
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás sárgája
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj

A borból tegyél félre két decit, a maradékhoz önts 3 deci vizet, majd forrald fel a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel.

A tojások sárgáját egy habverő segítségével keverd simára a megmaradt borral, majd állandó kevergetés mellett öntsd a többi borhoz, és melegítsd forrásig. Ezután szedd csészékbe, és rögtön, forrón tálald.

Gombával tűzdelt hal

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 30 dkg gomba
  • 1 citrom
  • olaj
  • köménymag

A halat hosszában vágd ketté, mosd meg, majd a két szeletet fektesd egymás mellé egy jénai tálba. Mindkét oldalát sózd be, majd másfél centinként vágd be a gerincéig. A vágásokba tegyél egy-egy szelet gombát, a halak tetejére fektess citromkarikákat, majd bőségesen szórd meg köménymaggal. Ha sovány volt a hal, önts alá egy kevés olajat, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd ropogósra.
 

Burgonyakrokett

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • liszt
  • reszelt szerecsendió

A krumplit főzd puhára, és törd át krumplinyomóval. Keverd hozzá a vajat, két tojás sárgáját, és ízesítsd sóval és ízlés szerint szerecsendióval. Lisztezett deszkán formálj belőle rudakat, vágd öt-hat centis darabokra, és süsd ki bő olajban.

Almatorta fahéjöntettel

Hozzávalók a tortához:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 2 megtisztított, felkockázott alma
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • fahéj

Hozzávalók az öntethez:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

A vajat keverd habosra a cukorral, majd dolgozd simára a tojások sárgájával. Keverd el a lisztet, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd öntsd hozzá a cukros vajat, forgasd bele az almát és a tojásfehérjéből vert kemény habot. Simítsd a tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süsd körülbelül 40 percig. Az öntethez a hozzávalókat főzd fel, és miután langyosra hűlt, locsold meg vele a tortaszeleteket.

Ezt is szeretjük