Köménymagos kelkáposzta sült kolbásszal
Réges-régi recept
Nem, ez nem a hagyományos kelkáposzta, annál sokkal finomabb.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A köménymagos kelkáposztát a tejfölös-mustáros szaft teszi igazán különlegessé. Kínáld krumplipürével, rizzsel, kuszkusszal, hogy még tartalmasabb legyen. Nem kell puffadástól tartanod, ha késhegynyi szódabikarbónát is dobsz a kelkáposztához főzés közben. Kard Éva receptjét követve ízletes ételt készíthetsz. 
 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 kisebb kolbász
  • 1 kelkáposzta
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 2 teáskanál magos dijoni mustár
  • 2 teáskanál egész köménymag
  • 2 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Forrósíts fel egy evőkanál olajat, tedd bele a kolbászokat, és pár perc alatt süsd szép pirosra. Közben többször forgasd meg, hogy egyformán süljön. Ha kész, szedd ki a zsiradékból, és rakd félre. A vöröshagymát pucold meg, és vékonyan szeleteld fel. A káposztát vágd hat részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.

A maradék olajat és a vajat hevítsd fel, add hozzá a vöröshagymát, szórd meg sóval, majd párold aranybarnára. Néha kevergesd meg. Ezután dobj a hagymára köménymagot, majd pirítsd együtt egy-két percig. Tedd rá a káposztaszeleteket, öntsd fel az alaplével, fedd le és párold pár perc alatt puhára. Utána óvatosan szedd ki egy tányérra.

A visszamaradt hagymás szafthoz add hozzá a tejfölt és a mustárt, forrald össze. Tedd bele a káposztát, és a sült kolbászt is. Főzd pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön. Közben többször rázogasd meg, de keverni nem szabad, mert összetörik a káposzta. Tálaláskor kanalazz a tányérba néhány kanál hagymás szaftot, helyezd rá a káposztát, a kolbászt, és a körettel kínáld.

Blog.hu ajánló