Kolbászos zöldségleves
Tartalmas, ízletes és elronthatalan fogás
A változatosan elkészíthető kolbászos zöldséglevesbe tégy bele bármit, mi szem-szájnak ingere.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem ragaszkodsz hétvégén a hagyományos húsleveshez, akkor ez egy különösen finom alternatíva lehet. A kolbászos zöldséglevesre ráadásul nem megy rá az egész délelőttöd. Nincs kőbe vésett receptje, a kulcsa a nagyon finom házi kolbász és a minél több zöldség. Csonka Enikő a pikáns levesbe csípős paprikát is ajánl.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg vajbab
  • 20 dkg brokkoli
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 4 nagy evőkanál tejföl
  • 3 szál újhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított újhagymát, a répákat és a brokkolit vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát és a vajbabot aprítsd fel. A kolbászt karikázd fel, és kevés zsiradékon pirítsd meg a zöldségekkel együtt. Öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Fedd le, és kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Közben, ha szükséges, önts még hozzá vizet.

Ha minden zöldség puha, a keményítőt oldd fel egy deci hideg vízben, keverd a tejfölhöz, szórd meg a fűszerpaprikával. Meríts hozzá a forró léből három-négy evőkanállal, és dolgozd csomómentesre. Öntsd a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Forrald össze egy-két perc alatt, majd forrón tálald.

Blog.hu ajánló