Kolbászos pirított tarhonya
Olcsó és finom fogás
Az izgalmas fűszerezésű, gyorsan összedobható kolbászos tarhonyát te is szeretni fogod.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már éppen üresedik a hűtőd, de kevés kolbász még ott lapul a mélyén? Akkor ne gondolkozz azon, hogy mit főzz! A kolbászos pirított tarhonyában nem fogsz csalódni. Tökéletes vacsorára, ha pedig marad belőle, akkor a munkahelyedre is bátran csomagolhatsz. Kard Éva receptjének sikere az egyszerűségében rejlik.

Kolbászos tarhonya

Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tarhonyához

  • 6 dl víz
  • 3 dl tarhonya
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál só

Hozzávalók a szaftos kolbászhoz

  • 5 debreceni
  • 1 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • paprikakrém
Recept idők

Elkészítés:

Először tedd egy lábosba a tarhonyát, adj hozzá olajat, és állandóan kevergetve pirítsd aranybarnára. Ha kész, öntsd fel vízzel, dobj hozzá kevés sót. Lefedve főzd addig, amíg teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul. A mikróban a legalacsonyabb fokozaton is főzheted, de beteheted a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készítheted.

A kolbászt karikázd fel vékonyan, a vöröshagymát pedig vágd apróra. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és kezdd párolni. Ha már üveges, tedd hozzá a fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és pirítsd még pár percig. Végül sózd, borsozd ízlés szerint, fűszerezd ételízesítővel, paprikakrémmel, pirospaprikával, és forgasd össze alaposan. Ha ez kész, öntsd fel a vízzel, és főzd addig, amíg besűrűsödik a szaft.

Az elkészült tarhonyához már hozzáadhatod a szaftos kolbászt. Tálalásig tartsd melegen az ételt, és kínálj mellé salátát, savanyúságot vagy csemegeuborkát.
 

Ezt is szeretjük