Kolbászos, szezámmagos falatok: leveles tésztából az utolsó pillanatban is elkészítheted
Ha lapul leveles tészta a hűtődben, akár az utolsó pillanatban is elkészítheted a roppanós tésztájú, kolbásszal töltött falatokat.

kolbászos-leveles-tekercsek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha igazán finom vendégváró falatokat vinnél az évbúcsúztatóra, a kolbászos falatok jól jönnek. Mártogatóssal tálalva még finomabbak, sőt a tésztát szezámmaggal is feldobhatod. Nagy előnye, hogy pikk-pakk összeállítod és megsütöd. 

Kolbászos, szezámmagos falatok

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg kolbász
  • 1 db tojás
  • szezámmag (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd lisztezett felületen nyújtsd fél centi vastagra. A tésztát vágd fel vékonyabb, körülbelül háromcentis csíkokra, és rakj mindegyik közepébe egy darabka kolbászt, majd tekerd fel.
 

Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és kend meg a tészta tetejét villával felvert tojással. Ha szeretnéd, szórd meg szezámmaggal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. 
A baconös-sajtos csavart sütit leveles tésztából is elkészítheted, villámgyors, isteni vendégváró. 

Ezt is szeretjük