Kolbászos, szezámmagos falatok: leveles tésztából az utolsó pillanatban is elkészítheted
Ha lapul leveles tészta a hűtődben, akár az utolsó pillanatban is elkészítheted a roppanós tésztájú, kolbásszal töltött falatokat.
Ha igazán finom vendégváró falatokat vinnél az évbúcsúztatóra, a kolbászos falatok jól jönnek. Mártogatóssal tálalva még finomabbak, sőt a tésztát szezámmaggal is feldobhatod. Nagy előnye, hogy pikk-pakk összeállítod és megsütöd.
Kolbászos, szezámmagos falatok
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg kolbász
- 1 db tojás
- szezámmag (opcionális)
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, majd lisztezett felületen nyújtsd fél centi vastagra. A tésztát vágd fel vékonyabb, körülbelül háromcentis csíkokra, és rakj mindegyik közepébe egy darabka kolbászt, majd tekerd fel.
Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és kend meg a tészta tetejét villával felvert tojással. Ha szeretnéd, szórd meg szezámmaggal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.
A baconös-sajtos csavart sütit leveles tésztából is elkészítheted, villámgyors, isteni vendégváró.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept