Őszi tészta sült kolbásszal: ezt a zöldséget add még hozzá
Ebbe az őszies hangulatú tésztába a szaftos sült kolbász mellett sütőtök kerül.

Ha szereted a tepsiben ropogósra sült tésztákat, készítsd el ezt a kolbászos, sütőtökös változatot is! Az élénk színű tökből pürét készíts, és az így kapott szaftba forgasd bele a tésztát. Még finomabb lesz, ha a kolbász zsírjából is locsolsz rá egy keveset.
Kolbászos, sütőtökös tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg sütőtök
- 40 dkg száraztészta
- 20 dkg sütni való kolbász
- 10 dkg reszelt parmezán
- 4 zsályalevél
- 1 marék dió
- só
- olaj
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Szűrd le, majd egy kevés víz hozzáadásával pürésítsd krémesre.
A kolbászt karikázd fel, és serpenyőben, kevés olajon süsd ropogósra.
A tésztát főzd ki sós vízben a csomagoláson olvasható ideig. Ha kész, szűrd le.
A diót vágd apróra.
A tésztát tedd egy tepsibe. Forgasd össze a sütőtökpürével, a kolbásszal és a dióval. Néhány kanállal a kolbász kisült zsírjából is adhatsz hozzá. Szórd meg a tetejét reszelt parmezánnal, tegyél rá néhány egyben hagyott zsályalevelet, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára.
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
A gusztusos kacsamell kívülről gyönyörű aranybarnára sül, a bőre ropogós, a húsa pedig szaftos és ízletes.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Zoryana Ivchenko / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- mozzarella
- bacon
Tepsis sütőtök ropogós baconkockákkal: téli zöldségekkel sül együtt

- leves
- krumpligombóc
Filléres falusi gombócleves: krumplis tésztából készül a levesbetét

- fokhagyma
- savanyúság