Kolbászos rakott krumpli kicsit másképp: sok sajt olvad a tetejére
Új értelmet kaphat a kolbászos rakott krumpli, ha sok nyúlós sajtot olvasztasz a tetejére.
Ha szereted a kolbászos rakott krumplit, csavarj rajta egyet, és tálald úgy, hogy a tetejére sajtot olvasztasz! A rétegek közé kerüljön füstölt szalonna, a kolbász egy része pedig legyen nyugodtan csípős. Nagyon jól megy hozzá a házilag eltett, roppanós kovászos uborka.
Kolbászos, sajtos rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 33 dkg tejföl (1 nagy doboz)
- 20 dkg reszelt sajt
- 15 dkg kolbász (csípős, csemege vagy vegyesen)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha elkészültek, hűtsd le őket. A kolbászt karikázd fel. A tojást tíz perc alatt főzd keményre, utána hűtsd le. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját.
A kihűlt krumplit hámozd meg, és a felét egyengesd el egy tepsi aljában. Óvatosan szórd meg sóval és borssal, tedd rá a kolbász- és tojáskarikákat. Szórd meg a sült szalonna és a reszelt sajt felével, locsold meg egy-két evőkanál szalonnazsírral és a tejföl felével. Ezt fedd be a maradék krumplival, erre jöhet újra szalonna, tejföl és zsír. Végül fedd be a maradék reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. Ha a sajtot ropogósan szereted, a végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy megpiruljon.
A cukkinis rakottasba is rengeteg sajt kerül.
Nagyon sajtos cukkinis rakottas: liszt nélkül, sok tejföllel készül
Könnyed, a rizstől mégis laktató ez az isteni, krémes köret, amely akár laza ebédként is megállja a helyét.
ElolvasomKép: Tetiana_Chudovska / Getty Images
- egytálétel
- rakott krumpli
- szalonnás rakott krumpli
- kolbászos rakott krumpli
- szalonna
- kolbász
- reszelt sajt
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- zöldbab
8 recept a roppanós zöldbabból: nem csak főzelék készülhet belőle
- debreceni
- egytálétel