Kolbászos rakott krumpli kicsit másképp: sok sajt olvad a tetejére

Új értelmet kaphat a kolbászos rakott krumpli, ha sok nyúlós sajtot olvasztasz a tetejére.

Kolbászos, sajtos rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a kolbászos rakott krumplit, csavarj rajta egyet, és tálald úgy, hogy a tetejére sajtot olvasztasz! A rétegek közé kerüljön füstölt szalonna, a kolbász egy része pedig legyen nyugodtan csípős. Nagyon jól megy hozzá a házilag eltett, roppanós kovászos uborka.

Kolbászos, sajtos rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 33 dkg tejföl (1 nagy doboz)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg kolbász (csípős, csemege vagy vegyesen)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha elkészültek, hűtsd le őket. A kolbászt karikázd fel. A tojást tíz perc alatt főzd keményre, utána hűtsd le. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját.

 

A kihűlt krumplit hámozd meg, és a felét egyengesd el egy tepsi aljában. Óvatosan szórd meg sóval és borssal, tedd rá a kolbász- és tojáskarikákat. Szórd meg a sült szalonna és a reszelt sajt felével, locsold meg egy-két evőkanál szalonnazsírral és a tejföl felével. Ezt fedd be a maradék krumplival, erre jöhet újra szalonna, tejföl és zsír. Végül fedd be a maradék reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. Ha a sajtot ropogósan szereted, a végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy megpiruljon.

A cukkinis rakottasba is rengeteg sajt kerül.

Nagyon sajtos cukkinis rakottas: liszt nélkül, sok tejföllel készül

Könnyed, a rizstől mégis laktató ez az isteni, krémes köret, amely akár laza ebédként is megállja a helyét.

Elolvasom

Kép: Tetiana_Chudovska / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük