Savanyúkáposzta-leves krumplival és kolbásszal: házias és laktató
Ha szereted a töltött káposztát, ezt a levest se hagyd ki, mert nagyon hasonló az ízvilága.

savanyu-kaposztaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a káposztaleves nem éppen diétás, de az íze egyszerűen felejthetetlen. A füstölt hús és a káposzta együtt adják meg a különleges karakterét. Csak a vége felé, kóstolás után sózd meg, mert a káposzta és a füstölt hús is sós. Sűrű, laktató, így könnyed második fogás is elég lesz utána. Bármilyen füstölttel finom, tarjával vagy oldalassal különösen jó. 

Krumplis-kolbászos savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg káposzta
  • 50 dkg füstölt hús
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg kolbász
  • 20 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt húst tedd fel főni kicsit több vízben, mint amennyi ellepi. Rakj hozzá babérlevelet, és főzd körülbelül egy órán át. Amikor a hús megpuhul, emeled ki, a főzőlére még szükséged lesz. Ha túl sós vagy savanyú a káposzta, mosd ki.

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a káposztát, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Szórd hozzá a pirospaprikát, az ízlés szerinti borsot, majd öntsd fel a főzőlével. Főzd 30 percig, utána rakd hozzá a karikákra vágott kolbászt, a gombát és a felkockázott krumplit. Rotyogtasd még körülbelül 20 percig, vagy amíg minden megpuhul. A vége felé tedd hozzá a petrezselymet. Ha szükséges, a végén még dobj sót a leveshez. 
A káposztával sült oldalas is hasonlóan finom, ráadásul szinte nincs is munka vele. 

Ezt is szeretjük