Savanyúkáposzta-leves krumplival és kolbásszal: házias és laktató
Ha szereted a töltött káposztát, ezt a levest se hagyd ki, mert nagyon hasonló az ízvilága.

savanyu-kaposztaleves
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Gyönyörű koszorúslányruhák, melyek telt idomokon is jól mutatnak: szépen formálják az alakot, és ott takarnak, ahol kell »

Teltebb, puha ajkak irritáció nélkül: hialuronsavas volumennövelő ajakápolót teszteltünk »

Phil Collins lánya a modern Audrey Hepburn: a 31 éves Lily Collins irtó sikkes és megkapóan nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a káposztaleves nem éppen diétás, de az íze egyszerűen felejthetetlen. A füstölt hús és a káposzta együtt adják meg a különleges karakterét. Csak a vége felé, kóstolás után sózd meg, mert a káposzta és a füstölt hús is sós. Sűrű, laktató, így könnyed második fogás is elég lesz utána. Bármilyen füstölttel finom, tarjával vagy oldalassal különösen jó. 

Krumplis-kolbászos savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg káposzta
  • 50 dkg füstölt hús
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg kolbász
  • 20 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt húst tedd fel főni kicsit több vízben, mint amennyi ellepi. Rakj hozzá babérlevelet, és főzd körülbelül egy órán át. Amikor a hús megpuhul, emeled ki, a főzőlére még szükséged lesz. Ha túl sós vagy savanyú a káposzta, mosd ki.

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a káposztát, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Szórd hozzá a pirospaprikát, az ízlés szerinti borsot, majd öntsd fel a főzőlével. Főzd 30 percig, utána rakd hozzá a karikákra vágott kolbászt, a gombát és a felkockázott krumplit. Rotyogtasd még körülbelül 20 percig, vagy amíg minden megpuhul. A vége felé tedd hozzá a petrezselymet. Ha szükséges, a végén még dobj sót a leveshez. 
A káposztával sült oldalas is hasonlóan finom, ráadásul szinte nincs is munka vele. 

Ezt is szeretjük