Kolbászos karalábé-krémleves: a tejszíntől lesz igazán selymes
A karalábé-krémleves olcsó, ízletes, és akkor is elkészítheted, ha nincs sok időd főzőcskézni.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
A vitaminban és ásványi anyagban gazdag karalábéhoz egész évben bármikor hozzájuthatsz. Krémlevesnek is kitűnő alapja. A gyors fogást érdemes krumplival és kolbásszal laktatóbbá tenni. A karalábé levelét se dobd ki, összevagdosva rakd salátába.
Kolbászos karalábé-krémleves
Hozzávalók:
- 1 db karalábé
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 1.2 l alaplé
- 1 szál kolbász
- 0.5 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A karalábét és a krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Az olajat hevítsd fel, majd rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a karalábét, a krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsd fel az alaplével. Kicsit később mehet hozzá a felkarikázott kolbász is. Főzd körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Húzd le a tűzről, vedd ki a kolbászt, és pépesítsd a levest botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Forrón, a kolbásszal és az aprított petrezselyemmel együtt kínáld.
Akkor igazán finom a leves, ha kocka helyett házi alaplével készíted.
Még több recept