Kolbászos karalábé-krémleves: a tejszíntől lesz igazán selymes
A karalábé-krémleves olcsó, ízletes, és akkor is elkészítheted, ha nincs sok időd főzőcskézni.

karalabe-kremleves-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vitaminban és ásványi anyagban gazdag karalábéhoz egész évben bármikor hozzájuthatsz. Krémlevesnek is kitűnő alapja. A gyors fogást érdemes krumplival és kolbásszal laktatóbbá tenni. A karalábé levelét se dobd ki, összevagdosva rakd salátába. 

Kolbászos karalábé-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1.2 l alaplé
  • 1 szál kolbász
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Az olajat hevítsd fel, majd rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a karalábét, a krumplit, majd kevergetve süsd egy-két percig. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsd fel az alaplével. Kicsit később mehet hozzá a felkarikázott kolbász is. Főzd körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. 
Húzd le a tűzről, vedd ki a kolbászt, és pépesítsd a levest botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Forrón, a kolbásszal és az aprított petrezselyemmel együtt kínáld.
Akkor igazán finom a leves, ha kocka helyett házi alaplével készíted.

Ezt is szeretjük