Házi ravioli kolbászos-gombás feltéttel: a tésztát is elkészítheted otthon
Az olaszok töltött tésztája, a ravioli kolbászos-gombás feltéttel igazán izgalmas. A belsejébe pedig sajtot is rejthetsz.
Ha szereted az olasz tésztaételeket, mindenképpen próbálkozz meg a ravioli elkészítésével is. A kis töltött párnácskák egyáltalán nem olyan bonyolultak, mint amilyennek elsőre tűnnek. A hozzávalókon kívül csupán egy jó nagy gyúródeszka és egy derelyevágó kell hozzájuk. Ezt a tésztamennyiséget több részletben tudod kifőzni.
Kolbászos-gombás ravioli
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 15 dkg füstölt sajt
- 4 db tojás
- 1 teáskanál olaj
- só
- 25 dkg gomba
- 20 dkg kolbász
- 8 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 1 szál rozmaring
- 1 teáskanál mustár
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Először a raviolit készítsd el. Kockázd fel a sajtot a töltelékhez. A tojást, a lisztet, az olajat és a csipet sót gyúrd össze. Viszonylag puha tésztát kell kapnod, de ügyelj arra, hogy ne legyen ragacsos. Ha túl kemény, kevés vízzel lágyíthatod. Alaposan dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben fél órát.
Ezt követően lisztezett felületen nyújtófával nyújtsd jó vékonyra, és késsel vágd ketté. Az egyik tésztadarabon helyezd el a sajtkockákat egymástól két centiméter távolságra, majd takard le a másik tésztacsíkkal. Éles késsel vagy derelyevágóval vágd fel. A széleket jól nyomkodd össze, nehogy szétnyíljon a tészta. Lobogó, sós vízben főzd ki 10 perc alatt, végül szűrd le. A tészta főzővizét ne öntsd ki.
A gombás-kolbászos raguhoz vágd apróra a hagymát, és az olajon párold üvegesre. A gombát szeleteld fel, a kolbászt karikázd fel. Dobd a megpárolt hagymára, óvatosan sózd, őrölj rá színes borsot, és tépkedd rá a rozmaringleveleket. Ha megpirulnak, öntsd le tejszínnel, adj hozzá mustárt, ízlés szerint hígítsd a tészta főzővizével, és forrald össze az egészet. Végül keverj hozzá reszelt sajtot. Öntsd le vele a tésztát.
Az olaszok a tésztafőzés nagymesterei: itt elolvashatod, hogyan végezheted ezt az egyszerűnek tűnő műveletet tökéletesen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció