Házi ravioli kolbászos-gombás feltéttel: a tésztát is elkészítheted otthon

Az olaszok töltött tésztája, a ravioli kolbászos-gombás feltéttel igazán izgalmas. A belsejébe pedig sajtot is rejthetsz.

Kolbászos-gombás ravioli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted az olasz tésztaételeket, mindenképpen próbálkozz meg a ravioli elkészítésével is. A kis töltött párnácskák egyáltalán nem olyan bonyolultak, mint amilyennek elsőre tűnnek. A hozzávalókon kívül csupán egy jó nagy gyúródeszka és egy derelyevágó kell hozzájuk. Ezt a tésztamennyiséget több részletben tudod kifőzni. 

Kolbászos-gombás ravioli

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál olaj
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg kolbász
  • 8 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 szál rozmaring
  • 1 teáskanál mustár
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a raviolit készítsd el. Kockázd fel a sajtot a töltelékhez. A tojást, a lisztet, az olajat és a csipet sót gyúrd össze. Viszonylag puha tésztát kell kapnod, de ügyelj arra, hogy ne legyen ragacsos. Ha túl kemény, kevés vízzel lágyíthatod. Alaposan dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben fél órát. 

Ezt követően lisztezett felületen nyújtófával nyújtsd jó vékonyra, és késsel vágd ketté. Az egyik tésztadarabon helyezd el a sajtkockákat egymástól két centiméter távolságra, majd takard le a másik tésztacsíkkal. Éles késsel vagy derelyevágóval vágd fel. A széleket jól nyomkodd össze, nehogy szétnyíljon a tészta. Lobogó, sós vízben főzd ki 10 perc alatt, végül szűrd le. A tészta főzővizét ne öntsd ki.


A gombás-kolbászos raguhoz vágd apróra a hagymát, és az olajon párold üvegesre. A gombát szeleteld fel, a kolbászt karikázd fel. Dobd a megpárolt hagymára, óvatosan sózd, őrölj rá színes borsot, és tépkedd rá a rozmaringleveleket. Ha megpirulnak, öntsd le tejszínnel, adj hozzá mustárt, ízlés szerint hígítsd a tészta főzővizével, és forrald össze az egészet. Végül keverj hozzá reszelt sajtot. Öntsd le vele a tésztát. 
Az olaszok a tésztafőzés nagymesterei: itt elolvashatod, hogyan végezheted ezt az egyszerűnek tűnő műveletet tökéletesen.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük