Házi ravioli kolbászos-gombás feltéttel: a tésztát is elkészítheted otthon
Az olaszok töltött tésztája, a ravioli kolbászos-gombás feltéttel igazán izgalmas. A belsejébe pedig sajtot is rejthetsz.


- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ha szereted az olasz tésztaételeket, mindenképpen próbálkozz meg a ravioli elkészítésével is. A kis töltött párnácskák egyáltalán nem olyan bonyolultak, mint amilyennek elsőre tűnnek. A hozzávalókon kívül csupán egy jó nagy gyúródeszka és egy derelyevágó kell hozzájuk. Ezt a tésztamennyiséget több részletben tudod kifőzni.
Kolbászos-gombás ravioli
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg füstölt sajt
- 4 db tojás
- 1 teáskanál olaj
- só
- 25 dkg gomba
- 20 dkg kolbász
- 8 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 1 szál rozmaring
- 1 teáskanál mustár
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Először a raviolit készítsd el. Kockázd fel a sajtot a töltelékhez. A tojást, a lisztet, az olajat és a csipet sót gyúrd össze. Viszonylag puha tésztát kell kapnod, de ügyelj arra, hogy ne legyen ragacsos. Ha túl kemény, kevés vízzel lágyíthatod. Alaposan dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben fél órát.
Ezt követően lisztezett felületen nyújtófával nyújtsd jó vékonyra, és késsel vágd ketté. Az egyik tésztadarabon helyezd el a sajtkockákat egymástól két centiméter távolságra, majd takard le a másik tésztacsíkkal. Éles késsel vagy derelyevágóval vágd fel. A széleket jól nyomkodd össze, nehogy szétnyíljon a tészta. Lobogó, sós vízben főzd ki 10 perc alatt, végül szűrd le. A tészta főzővizét ne öntsd ki.
A gombás-kolbászos raguhoz vágd apróra a hagymát, és az olajon párold üvegesre. A gombát szeleteld fel, a kolbászt karikázd fel. Dobd a megpárolt hagymára, óvatosan sózd, őrölj rá színes borsot, és tépkedd rá a rozmaringleveleket. Ha megpirulnak, öntsd le tejszínnel, adj hozzá mustárt, ízlés szerint hígítsd a tészta főzővizével, és forrald össze az egészet. Végül keverj hozzá reszelt sajtot. Öntsd le vele a tésztát.
Az olaszok a tésztafőzés nagymesterei: itt elolvashatod, hogyan végezheted ezt az egyszerűnek tűnő műveletet tökéletesen.
Még több recept