Kolbásszal töltött, egészben sült sertéskaraj: sok hagymával sütve még ízletesebb
A hentes szívesen megtölti neked helyben a karajt a kolbásszal, a te dolgod már csak a fűszerezés és a sütés lesz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Leszámol a pattanásokkal és a szem alatti karikákkal: filléres csodaszer a bőrnek a petrezselyem zöldje »
- Extra nőiesen öltözködik a duci blogger: pedig csak a régi korok divatjából szemezget »
- 61 évesen is gyönyörű, és minden porcikájára büszke: fehérneműben is bátran megmutatja magát a karcsú jógatanárnő »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az egészben sült húsnál hálásabb ebéd nincs a világon: kevés vele a munka, az eredmény mégis fenséges. Legegyszerűbb, ha ehhez a fogáshoz már helyben, a hentesnél kiszúratod a karajt, és megkéred az eladót, hogy töltse meg kolbásszal. Ezután már csak egy kevés fűszer kell hozzá, és mehet is a pecsenye a sütőbe.
Kolbásszal töltött, sült sertéskaraj
Hozzávalók:
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál kolbász
- 1 dl fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
Ha a húst mégis te töltenéd meg, úgy is megheteheted, hogy bevágod, mint egy könyvet, és szétnyitod. Tedd a közepébe a kolbászt, és tekerd fel. Dörzsöld be sóval, borssal, pirospaprikával, és kend meg az olajjal. Szurkálj bele fokhagymagerezdeket. Hűtőben pihentesd egy órát, közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A húst helyezd tűzálló tálba, és öntsd alá a bort. A hagymákat pucold meg, vágd negyedekbe, és sorakoztasd fel a karaj két oldalán. Takard le alufóliával, és süsd két órát, vagy amíg puha nem lesz. Ha szükséges, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálalhatod petrezselyemmel megszórva melegen, de akár lehűtve, hidegkonyhai fogásként vagy szendvicsbe is nagyon finom.
Köretnek tökéletes mellé ez a joghurtos kukoricasaláta.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept