Ropogós, kolbásszal töltött leveles tészta: 30 perc, és kész
A kolbásszal töltött sós falatkák tökéletes kiegészítői baráti beszélgetéseknek, családi összejöveteleknek.

kolbaszos-tekercsek
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kolbásszal töltött leveles tészta hidegen és melegen egyformán jó, önmagában, vendégváró falatnak is kitűnő. Kínálhatod főzelékek, saláták mellé. Amennyiben szereted a mustárt vagy a ketchupot, kenj kicsit a kolbászokra. Szinte nincs is vele munka, mert a bolti leveles tökéletes hozzá.

Kolbásszal töltött leveles tészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A mélyhűtött leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd három milliméter vastagra. Még egyszerűbb dolgod lesz, ha eleve előnyújtott leveles tésztát vásárolsz. Vágd a tésztát hat részre, majd a téglalapokat átlósan szeld fel, hogy háromszögeket kapj.

A kolbászokat és a sajtot is darabold fel, rakj egyet-egyet mindegyik tésztára, majd csavard fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg egy felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Rakd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 15-20 perc alatt szép aranybarnára. Amikor a tekercsek kihűlnek, még kisebb darabokra vághatod. 
Ha még különlegesebb falatokra vágysz, a rókagombával, kékpenészes sajttal töltött leveles tésztát süsd meg. 

Ezt is szeretjük