
Krémes, kókusztejes panna cotta: laktózmentes olasz puding
Az elegáns és finom olasz desszert, a panna cotta elképesztően krémes, és nagyon egyszerű.


A panna cotta jelentése: főzött tej. Az olaszok annyira imádják, mint mi a pudingot. A tetejére bármilyen szezonális gyümölcsöt, lekvárt, szószt tehetsz. A rezgős állagú desszertet készítsd kókusztejből. Így ehetnek belőle a laktózérzékenyek is, és az íze még kellemesebb lesz.
Kókusztejes panna cotta
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl kókusztej
- 2 teáskanál porzselatin
- 5 dkg cukor
- 0.5 rúd vanília
Tetejére
- gyümölcsök
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kis lángon forrald fel. Közben folyamatosan kevergesd. Vigyázz, mert könnyen és gyorsan kifuthat. A tűzről levéve rakd hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig kavard, amíg a zselatin teljesen feloldódik.
A krémet öntsd poharakba vagy kisebb formákba, és várd meg, míg kihűl. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt kiöntheted a formából, majd díszítsd gyümölcsökkel.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept