Krémes, kókusztejes panna cotta: laktózmentes olasz puding
Az elegáns és finom olasz desszert, a panna cotta elképesztően krémes, és nagyon egyszerű.

Krémes, kókusztejes panna cotta: laktózmentes olasz puding
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A panna cotta jelentése: főzött tej. Az olaszok annyira imádják, mint mi a pudingot. A tetejére bármilyen szezonális gyümölcsöt, lekvárt, szószt tehetsz. A rezgős állagú desszertet készítsd kókusztejből. Így ehetnek belőle a laktózérzékenyek is, és az íze még kellemesebb lesz. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dl kókusztej
  • 2 teáskanál porzselatin
  • 5 dkg cukor
  • 0.5 rúd vanília

Tetejére

  • gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kis lángon forrald fel. Közben folyamatosan kevergesd. Vigyázz, mert könnyen és gyorsan kifuthat. A tűzről levéve rakd hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig kavard, amíg a zselatin teljesen feloldódik.

A krémet öntsd poharakba vagy kisebb formákba, és várd meg, míg kihűl. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt kiöntheted a formából, majd díszítsd gyümölcsökkel.

Blog.hu ajánló