Ünnepi édes gesztenyekrémleves: a kókusztejtől még finomabb
Az édes gesztenyekrémleves tökéletes bevezetője lehet az ünnepi menünek. Még finomabb, ha kevés kókusztejjel is megbolondítod.
Ma már szinte mindenhol kaphatsz előre pucolt mirelitgesztenyét vagy masszát. A gesztenyekrémleveshez nagyon jól passzol a kókusztej édeskés, különleges íze, az egészet pedig a hozzáadott leheletnyi rum bolondítja meg. Még finomabb, ha az édes ízről a gesztenyeméz gondoskodik.
Kókusztejes gesztenyekrémleves
Hozzávalók
- 30 dkg fagyasztott gesztenye
- 5 dl tej
- 5 dl kókusztej
- 3 evőkanál gesztenyeméz
- 1 evőkanál rum
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A gesztenyéket a hideg tejjel és a fűszerekkel együtt tedd fel főni. Amikor körülbelül 20 perc múlva megpuhulnak, öntsd a turmixgépbe, vagy pépesítsd botmixerrel. Tedd vissza a gesztenyés keveréket a lángra, öntsd hozzá a kókusztejet, a gesztenyemézet és a rumot, és együtt forrald öt percig. Húzd le a tűzről, és melegen tálald.
Az igazán ünnepi hangulat érdekében minden adag tetejére szórhatsz egy kevés kókuszreszeléket, szezámmagot vagy aprított gesztenyét.
A sok-sok zöldséggel és egész csirkével főtt húsleves is melengető karácsonyi fogás.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció