Így készíts otthon egészséges kókusztejet: kevésbé zsíros, mint a bolti
A kókusztej az egyik legfontosabb paleo alapanyag, amit otthon is könnyen elkészíthetsz.

Így készíts otthon egészséges kókusztejet: kevésbé zsíros, mint a bolti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókusztejet a laktózérzékenyek is megihatják. Önmagában is finom, de feldobhatod vele a süteményeket, a kávét, a kakaót, a turmixokat és a gyümölcslevest. Otthon a bolti ár töredékéből kihozhatod, és kedvedre ízesítheted. Az elkészítéséhez nincs szükség semmilyen berendezésre, extra hozzávalóra. A maradék kókuszt ne dobd ki, rakd inkább a legközelebbi sütibe.

Kókusztej recept

Hozzávalók 7 decihez:

  • 1 l víz
  • 20 dkg kókusz
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben kezdj vizet melegíteni, majd rakd bele a kókuszreszeléket, dobd hozzá a sót, és főzd a forrástól számítva öt percig. Ezt követően húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni öt percig. Amikor már nem túl meleg, rakd turmixgépbe, és turmixold magas fokozaton öt percig.

 

Szűrd le a kókuszos levet tiszta gézlapon, textilpelenkán vagy más sűrű szövésű anyagon. A maradék kókuszreszeléket is jól nyomkodd ki. Ha szeretnél, keverj az italhoz ízesítőt, mézzel, fahájjal, vaníliával még finomabb. Feltétlenül tárold hűtőben, négy-öt napig biztosan eláll.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük