Kókuszos, vaníliás panna cotta: fantasztikusan selymes és krémes
Ezt a selymes és krémes kókuszos, vaníliás panna cottát a rákanalazott gránátalmaszósz koronázza meg.

granatalmas-panna-cotta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A panna cotta az olaszok poharas desszertje, amely két fő részből áll: a vaníliás krémből és a hozzá passzoló gyümölcsös öntetből. Az alaphoz mindig jó minőségű, magas zsírtartalmú tejet és tejszínt használj. Most könnyen beszerezhetsz gránátalmát, így a zselés réteg készülhet abból. Figyelj, hogy a zselatint ne forrald fel! 

Kókuszos, vaníliás panna cotta

Hozzávalók:

A kókuszos krémhez

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál zselatinpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaníliaaroma

A tetejére

  • 2 db gránátalma
  • 1 teáskanál zselatin
  • 1 táskanál cukor
  • 1 teáslanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Forrald össze egy kisebb lábosban a tejet, a tejszínt, a kókuszreszeléket, a kétféle cukrot, a vaníliaaromát, majd a tűzről levéve adj hozzá két teáskanál zselatinport. Habverővel keverd addig, amíg a zselatin tejesen feloldódik, majd oszd el a krémet poharakba, és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Az edényeket legfeljebb háromnegyedig töltsd, hiszen a krém tetejére jön még a gyümölcsszósz.
 

A gránátalmát magozd ki, vigyázz, hogy a hártyás része ne kerüljön a gyümölcs közé. A magok felét tedd késes aprítógépbe, és pürésítsd. Forrald fel a citromlével és a cukorral, adj hozzá zselatinport, és kevergesd addig, amíg teljesen feloldódik. Tedd hozzá a maradék gránátalmamagokat, majd várj, hogy langyosra hűljön.

Ha az öntet már nem meleg, kanalazd a poharakban pihenő kókuszos krém tetejére, és tedd vissza a hűtőbe addig, amíg teljesen megdermednek.
 

Ezt is szeretjük