Kókuszos, vaníliás panna cotta: fantasztikusan selymes és krémes
Ezt a selymes és krémes kókuszos, vaníliás panna cottát a rákanalazott gránátalmaszósz koronázza meg.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A panna cotta az olaszok poharas desszertje, amely két fő részből áll: a vaníliás krémből és a hozzá passzoló gyümölcsös öntetből. Az alaphoz mindig jó minőségű, magas zsírtartalmú tejet és tejszínt használj. Most könnyen beszerezhetsz gránátalmát, így a zselés réteg készülhet abból. Figyelj, hogy a zselatint ne forrald fel!
Kókuszos, vaníliás panna cotta
Hozzávalók:
A kókuszos krémhez
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 2.5 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál zselatinpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaníliaaroma
A tetejére
- 2 db gránátalma
- 1 teáskanál zselatin
- 1 táskanál cukor
- 1 teáslanál citromlé
Elkészítés:
Forrald össze egy kisebb lábosban a tejet, a tejszínt, a kókuszreszeléket, a kétféle cukrot, a vaníliaaromát, majd a tűzről levéve adj hozzá két teáskanál zselatinport. Habverővel keverd addig, amíg a zselatin tejesen feloldódik, majd oszd el a krémet poharakba, és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Az edényeket legfeljebb háromnegyedig töltsd, hiszen a krém tetejére jön még a gyümölcsszósz.
A gránátalmát magozd ki, vigyázz, hogy a hártyás része ne kerüljön a gyümölcs közé. A magok felét tedd késes aprítógépbe, és pürésítsd. Forrald fel a citromlével és a cukorral, adj hozzá zselatinport, és kevergesd addig, amíg teljesen feloldódik. Tedd hozzá a maradék gránátalmamagokat, majd várj, hogy langyosra hűljön.
Ha az öntet már nem meleg, kanalazd a poharakban pihenő kókuszos krém tetejére, és tedd vissza a hűtőbe addig, amíg teljesen megdermednek.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept