Szaftos vajas keksz kókuszreszelékkel: a rövid sütési idő a titka
A vajas keksz kókuszreszelékkel is csodás lesz. A lényeg, hogy ne süsd túl.
A kókuszos vajas keksz maga a megtestesült álom. Pillanatok alatt összeállítható, és hasonlóan rövid idő alatt ki is sül. Ez utóbbi tényleg nagyon fontos: amikor barnulni kezd a széle, azonnal vedd ki a sütőből, különben kiszárad. A margarintól kellemetlen, olajos íze lesz, ezért mindenképp valódi vajat használj hozzá.
Kókuszos vajas keksz
Hozzávalók 6 személyre
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverd el a kókuszreszelékkel, cukorral, a sóval és a sütőporral. Add hozzá a felkockázott puha vajat, a tojást és a tejet, és jól dolgozd össze. Pihentesd a hűtőben fél órát.
A pihentetési idő leteltével egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából formázz golyókat, enyhén lapogasd ki őket, és helyezd el egymás mellett a sütőben. Ügyelj arra, hogy legyen még helyük nőni. Told 180 fokos sütőbe tíz percre.
Ebből a mennyiségből három gáztepsire való keksz kerül ki.
Sütés nélkül is csodás édességet készíthetsz kókuszreszelékből: ezeknek a túrógolyóknak lehetetlen ellenállni.
Mennyei kókuszos-túrós golyó: mindenkit levesz a lábáról
A csodaszép kókuszos golyó masszájába túró és darált keksz is kerül, a belseje pedig meglepetést rejt.
ElolvasomKép: NelliySyr / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció