Szaftos vajas keksz kókuszreszelékkel: a rövid sütési idő a titka

A vajas keksz kókuszreszelékkel is csodás lesz. A lényeg, hogy ne süsd túl.

Kókuszos vajas keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszos vajas keksz maga a megtestesült álom. Pillanatok alatt összeállítható, és hasonlóan rövid idő alatt ki is sül. Ez utóbbi tényleg nagyon fontos: amikor barnulni kezd a széle, azonnal vedd ki a sütőből, különben kiszárad. A margarintól kellemetlen, olajos íze lesz, ezért mindenképp valódi vajat használj hozzá.

Kókuszos vajas keksz

Hozzávalók 6 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálban keverd el a kókuszreszelékkel, cukorral, a sóval és a sütőporral. Add hozzá a felkockázott puha vajat, a tojást és a tejet, és jól dolgozd össze. Pihentesd a hűtőben fél órát.

A pihentetési idő leteltével egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából formázz golyókat, enyhén lapogasd ki őket, és helyezd el egymás mellett a sütőben. Ügyelj arra, hogy legyen még helyük nőni. Told 180 fokos sütőbe tíz percre.

Ebből a mennyiségből három gáztepsire való keksz kerül ki.

Sütés nélkül is csodás édességet készíthetsz kókuszreszelékből: ezeknek a túrógolyóknak lehetetlen ellenállni.

Mennyei kókuszos-túrós golyó: mindenkit levesz a lábáról

A csodaszép kókuszos golyó masszájába túró és darált keksz is kerül, a belseje pedig meglepetést rejt.

Elolvasom

Kép: NelliySyr / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük