Mennyei kókuszos, tejszínes kevert süti - Nem kell attól tartanod, hogy száraz lesz

Mennyei kókuszos, tejszínes kevert süti - Nem kell attól tartanod, hogy száraz lesz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlós, nem túl tömény, kevert tészta a rumos tejszínnel leöntve igazi kényeztető desszert. Érdemes nagyobb méretű tepsiben sütni, mert jól megemelkedik. A kókuszos-tejszínes kevert süti tetejére csorgathatsz olvasztott csokit, megszórhatod kakaóval vagy porcukorral.

Kókuszos-tejszínes kevert süti

Hozzávalók 24 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 24 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és jól verd fel. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, majd keverd össze gépi habverővel. Rakd hozzá a tejet, a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd a masszát homogénné. Ekkor már csak fakanalat használj. Simítsd a tésztát kivajazott, közepes méretű tepsibe, és szórd meg kókuszreszelékkel, majd cukorral.

Told a tepsit előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát, hogy átsült-e. Amennyiben a süti legvastagabb részébe szúrt tűt vagy kést tisztán húzod ki, nem ragadt rá semmi, biztosan kiveheted. Ha túl gyorsan pirul, rakj a tetejére sütőpapírt. Öntsd a még forró tésztára a kevés rumaromával elkevert tejszínt. A süti jól magába fogja szívni, így nem lesz száraz. Csak kihűlés után szeleteld fel.

Ezt is szeretjük