Mennyei kókuszos, tejszínes kevert süti - Nem kell attól tartanod, hogy száraz lesz

- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Az omlós, nem túl tömény, kevert tészta a rumos tejszínnel leöntve igazi kényeztető desszert. Érdemes nagyobb méretű tepsiben sütni, mert jól megemelkedik. A kókuszos-tejszínes kevert süti tetejére csorgathatsz olvasztott csokit, megszórhatod kakaóval vagy porcukorral.
Kókuszos-tejszínes kevert süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 30 dkg liszt
- 24 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
A tetejére
- 10 dkg cukor
- 3 dl tejszín
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és jól verd fel. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, majd keverd össze gépi habverővel. Rakd hozzá a tejet, a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd a masszát homogénné. Ekkor már csak fakanalat használj. Simítsd a tésztát kivajazott, közepes méretű tepsibe, és szórd meg kókuszreszelékkel, majd cukorral.
Told a tepsit előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát, hogy átsült-e. Amennyiben a süti legvastagabb részébe szúrt tűt vagy kést tisztán húzod ki, nem ragadt rá semmi, biztosan kiveheted. Ha túl gyorsan pirul, rakj a tetejére sütőpapírt. Öntsd a még forró tésztára a kevés rumaromával elkevert tejszínt. A süti jól magába fogja szívni, így nem lesz száraz. Csak kihűlés után szeleteld fel.

Még több recept